Geschiedenis van PromoPodium

PromoPodium is in 1996 onder de naam PromoMusic opgericht door Erik van Wilsum te Hilversum. Met een plastic zakje naar de Artiestenbeurs Eindhoven, de foldertjes verzameld en thuis in drie multomappen gedaan.

Aan de slag en eerst de flyers op alfabetische volgorde gedaan. Internet was er toen net. En de term evenementenbureau was nog geheel onbekend. Maar wel toen al een aantal domeinen gekocht waaronder Bedrijfsfeesten.nl en Uitjes.nl. Het was bijzonder te zien dat mensen Clown Knoopie wilden boeken zonder dat je de klant, en eigenlijk ook de clown, kende. Het ging hard en al snel kwam Jur Elders aan het bureau (ondertussen in Amsterdam) zitten. Artiesten werden uitjes en evenementen. Het aanbod werd steeds uitgebreider en in 1999 werd de naam veranderd in PromoPodium. In 2001 mochten we ons zelfs PromoPodium BV noemen.

Uit ons jasje gegroeid

We verhuisden in 2002 naar een echt kantoor aan de Weissenbruchstraat 8 te Amsterdam. Een oude dierenwinkel die we helemaal zelf gepimpt hebben tot een feestelijk kantoor in rood met paars en met een oranje plafond. Twee jaar later was het helaas te klein geworden en moesten we afscheid nemen van onze vaste slager Harry… Het leven was even keihard. Maar een oude drukkerij was ons opgevallen aan de Blasiusstraat 82-84 en we besloten de grote stap te maken. Hier konden we, na een grote verbouwing, de eerste 10 jaar wel terecht. Het werden er drie. In 2007 viel ons oog op een oud theatergebouw in theaterstraat de Nes 75-87 in Amsterdam. Theater met kantoorruimte (TOBACCO Theater). We pakten die kans en trokken ook hier weer de stoute werkhandschoenen weer aan en zijn aan de slag gegaan.

Ondertussen waren we klaar voor de grote stap naar Utrecht. Het werd een groot succes! Daarna volgden Den Bosch, Rotterdam en Groningen. We openden in Hilversum voor Styling.nl en FeestProducties onze eigen grote opslag voor de distributie door geheel Nederland. De kantoren in de steden werden steeds meer de regiokantoren voor geheel Nederland. Organisatorisch maakten we ook een enorme stap onder leiding van trainingsbureau Kenneth Smit. Termen als Sales, Operationeel en Communicatie kwamen in ons leven. Een grote positieve verandering voor een aantal wanhopige creatievellingen! De stap werd in 2010 bijna logisch gemaakt naar het buitenland met GotothePitch

Nu is PromoPodium, opererend onder de namen Uitjes.nl, FeestProducties, Styling.nl en GotothePitch, een prachtige club van 60 medewerkers met vier vestigingen (Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam en Utrecht) en een distributiecentrum in Hilversum.

Naast de evenementen is PromoPodium ook de trotse eigenaar van een historische evenementenlocatie: TOBACCO Theater te Amsterdam.

Geschiedenis